VeinStream
Bine ați venit pe site-ul celui mai mare centru pentru vene varicoase din sudul Ungariei!
Clinica de vene VeinStream primește pacienți în centrul orașului Szeged încă din 2017, într-un mediu exclusivist, cu o abordare profesională. Fondatorul său, Dr. Sipka Róbert, a fost anterior șeful departamentului de chirurgie vasculară al Clinicii de Chirurgie din Szeged și, cu decenii de experiență, s-a dedicat vindecării pacienților cu vene varicoase utilizând cele mai moderne metode. De-a lungul anilor, s-a format o echipă, și acum cinci chirurgi vasculari și specialiști în vene conduc cel mai mare centru de vene din regiune, unde se desfășoară anual mii de întâlniri între medici și pacienți și sute de intervenții moderne. Pentru unii, sistemul de sănătate privat poate fi perceput ca o afacere orientată spre profit, dar noi privim practica într-un alt fel. Cu colegi bine pregătiți și motivați și cu echipamente de ultimă generație, putem crea un mediu și o atmosferă în care să fim mult mai aproape de calitatea dorită a vindecării, unde putem acorda pacientului timpul și atenția corespunzătoare, nu doar o tratare grabnică, și totodată să dezvoltăm o relație de încredere reală între medic și pacient. Pentru noi, aceasta este cea mai motivantă parte a muncii efectuate la Clinica VeinStream.
Cu respect,
Echipa Clinicii VeinStream
Despre venele varicoase în general
Venele se găsesc în corpul fiecărei persoane. Venele picioarelor sunt vasele, cunoscute și ca vene, care fac parte din circulația sângelui și care duc sângele înapoi spre inimă. Cu toate acestea, prin boala venoasă cronică, înțelegem momentul când venele nu funcționează corespunzător și pot provoca simptome sau complicații. În mod normal, venele picioarelor duc sângele venos înapoi spre inimă cu ajutorul valvelor din interiorul lor. În cazul dilatarii venoase însă, din cauza defecțiunilor la valvele care reglează direcția fluxului sanguin, direcția fluxului sanguin se inversează, curgând înapoi în vas sau stagnând.
Factorii de risc pentru vene varicoase sunt:
- Predispoziţie familială
- Fumat
- Sarcină
- Obezitate, exces ponderal
- Muncă în poziţie în picioare sau şezând
- Leziuni la nivelul picioarelor, accidente
- Tromboză venoasă profundă
Odată ce venele varicoase s-au dezvoltat, simptomele pot varia într-o gamă largă, putând provoca disconfort uşor sau doar probleme estetice minore, dar pot ajunge până la inflamaţie, tromboză venoasă profundă, ulceraţii sau sângerări.
Acestea sunt simptomele și complicațiile asociate venelor varicoase:
- Dilatații vizibile ale venelor pe picioare, probleme estetice
- Senzație de picioare grele, oboseală la nivelul picioarelor
- Umflare a picioarelor (seara, șosetele te strâng)
- Crize de crampe în mușchii gambei pe timp de noapte
- Durere surdă și strângătoare în picior
- Mâncărime
- Ulcer varicos care nu se vindecă
- Recurență a inflamației și trombozei venelor superficiale
- Sângerări
Recunoașterea din timp este importantă!
Fără tratament, venele varicoase pot duce la complicații grave, precum tromboză venoasă profundă, ulcer venos sau inflamație venoasă, de aceea este important să se efectueze cât mai curând o investigație. Prin intermediul investigației, se poate evalua cât de mare este riscul de a dezvolta astfel de complicații și se poate determina ce trebuie făcut în cazul simptomelor sau complicațiilor. La clinica VeinStream, în timpul investigației, se utilizează ecografii de mare performanță și alte echipamente speciale (VeinLite, VeinViewer etc.) pentru a crea o hartă precisă a anomaliilor de la nivelul picioarelor.
Mai mult de 80% dintre ulcerele de gambe sunt atribuite venelor varicoase.
Intervenții moderne pentru vene varicoase
Practic orice tip de vena varicoasă deja dezvoltată poate fi tratată. Desigur, venele varicoase foarte subtile, cu diametrul sub milimetru, și cele foarte mari, care pot atinge chiar și câțiva centimetri, necesită abordări diferite. În multe cazuri, acestea pot apărea și într-o combinație a ambelor tipuri, și, în aceste situații, planul de tratament individual va include atât planul de tratament pentru venele mici, cât și pentru cele mari.
Tratamentul pentru venele varicoase mari:
În tratamentul venei varicoase, există în principiu două abordări: tratamentul conservator, care constă într-o combinație de ciorapi compresivi, sfaturi privind stilul de viață și produse terapeutice, și soluțiile chirurgicale, care variază de la intervențiile chirurgicale tradiționale la cele mai recente proceduri de lipire.
Deoarece venele varicoase nu pun în pericol direct viața pacienților, intervenția chirurgicală nu este obligatorie pentru fiecare pacient și trebuie evaluată individual. Unii pacienți găsesc un anumit grad de ameliorare a simptomelor prin purtarea ciorapilor compresivi potriviți și tratament medicamentos. Cu toate acestea, aceasta este o sarcină zilnică care trebuie efectuată pe tot parcursul vieții. Vindecarea este de obicei posibilă numai prin intervenția chirurgicală
- Tratament conservator
- Tratament medicamentos cu venotonice pentru reducerea simptomelor venoase
- Tratament local cu creme pentru vene varicoase
- Purtați ciorapi compresivi
- Tratamentul complicațiilor
- Soluții chirurgicale
- Tratamentul tradițional - intervenția de stripping pentru îndepărtarea venei principale varicoase
- Tratament cu radiofrecvență sau laser
- Tratament cu lipire
- Tratament cu injecție de spumă criogenică
- Tratamente combinate
Fiecare procedură chirurgicală are ca scop eliminarea sau închiderea segmentelor de vene care cauzează disconfort. În cazul intervenției chirurgicale tradiționale de tip "stripping", venele varicoase sunt eliminate. Această intervenție se efectuează sub anestezie generală sau rahianestezie și necesită internare în spital. Procedurile de "stripping" implică tăieturi mai mari, ceea ce înseamnă durere mai intensă și un timp mai îndelungat de recuperare.
Intervențiile moderne cu cateter se concentrează pe închiderea venelor, în loc să le elimine. Acestea pot fi efectuate în regim ambulatoriu și implică fie aplicarea de căldură, fie utilizarea adezivului.
În plus față de intervenția chirurgicală tradițională, există și alte opțiuni pe care colegii noștri le cunosc în detaliu. Informațiile de mai jos vă vor ajuta să navigați printre diferitele metode.
+++ Mult / Semnificativ 0 Nu există / Minim
|
Intervenție chirurgicală de lipire |
Radiofrecvență / laser |
tradiţional |
durere |
+ |
++ |
+++++ |
amorțeală |
0 |
+ |
++++ |
purtați fașă |
0 |
+ |
+++++ |
durata repausului fizic |
0 |
+ |
+++++ |
numărul total de zile alocate pentru concediul medical |
0-1 |
+ |
+++++ |
zile necesare pentru recuperare | 0- 1 | 7-14 zile | 6 săptămâni |
Opțiuni de tratament pentru venele varicoase mari:
Toate procedurile cu catetere au în comun faptul că se închid segmentele de vene dilatate cu ajutorul unui cateter. Închiderea poate avea loc fie prin metode chimice (chirurgie cu adeziv, terapia cryo-sclero), fie prin tratamente cu căldură.
- Operația de lipire VenaSeal™ pentru vene varicoase
- Descriere: În cazul operațiilor de lipire, folosim un adeziv special de fabricație germană, VenaSeal™. În timpul procedurii, injectăm o cantitate mică de adeziv medical special în vena afectată care trebuie închisă. Adezivul sigilează vena, eliminând astfel stagnarea sângelui în rețeaua venoasă a piciorului și reducând astfel simptomele
- Operația cu radiofrecvență și cu laser pentru vene varicoase
- Descriere: Dntre procedurile cu căldură, cele mai importante sunt operațiile cu radiofrecvență și cu laser, care se deosebesc prin faptul că una utilizează un generator de radiofrecvență, iar cealaltă folosește lumina laser pentru a crea căldura necesară. Căldura sigilează venele, eliminând stagnarea sângelui în rețeaua venoasă a piciorului și reducând astfel simptomele. În majoritatea cazurilor, recomandăm operația cu radiofrecvență pentru pacienți, deoarece căldura produsă de operația cu laser poate fi prea intensă pentru a trata venele afectate, ceea ce duce la mai mult disconfort și la o perioadă mai lungă de recuperare.
- Criochirurgia cu sclero-terapie
- a. Descriere: În timpul criochirurgiei cu sclero-terapie, se injectează un material special spumos în secțiunile de vene desemnate de medicul specialist, oferind o răcire externă. Acest material spumos afectează interiorul peretelui venos, rezultând în închiderea venei, eliminând stagnarea sângelui în rețeaua venoasă a piciorului și reducând astfel simptomele. Procedura poate fi folosită ca tratament complet sau ca tratament suplimentar în cadrul altor proceduri cu catetere, pe care medicul specialist le poate recomanda în timpul planificării tratamentului. Criochirurgia cu sclero-terapie poate fi, în anumite cazuri, o opțiune viabilă și pentru tratamentul venelor păianjen sau a venelor reticulare, despre care medicul specialist vă va furniza informații detaliate.
Opțiuni de tratament pentru venele varicoase mici, vene păianjen și vene reticulare
În majoritatea cazurilor, dilatarea vaselor de sânge mici are o cauză genetică, ceea ce înseamnă că majoritatea pacienților noștri raportează prezența acestor modificări la părinți și bunici. Ceea ce au în comun venele păianjen și venele reticulare este că nu reprezintă un risc pentru sănătate, adică nu pot cauza tromboză, ulcere sau inflamații, dar, pe parcursul anilor, mărindu-se treptat și acoperind suprafețe mai mari, pot deveni extrem de deranjante.
În timpul tratamentului, ne străduim să eliminăm aceste vene dilatate. Închiderea venelor poate fi realizată prin injectarea unui compus chimic special (polidocanol, fibrovein, etc.) sau prin aplicarea de căldură (radiofrecvență, laser).
După închiderea venelor mici, acestea se absorb și sunt înlocuite în piele de către țesutul conjunctiv invizibil.
- Tratament injectabil
- Da. Descriere: Metodă utilizată pentru tratamentul venelor păianjen și vene reticulare, care sunt mici, cu diametrul de maximum 6 mm. În timpul injectării, se introduce un compus special, fie sub formă concentrată, diluată sau sub formă spumoasă, care afectează interiorul peretelui venos, închizând vena. După procedură, este necesară purtarea unei taloniere și se recomandă evitarea expunerii la radiații UV (solar, ședințe de bronz).
- Tratament cu laser Alma
- a. Descriere: O metodă dezvoltată pentru tratarea venelor mici, de câțiva milimetri, de către cel mai important producător de dispozitive laser din lume. Acest aparat utilizează o răcire externă specială, care reduce semnificativ disconfortul și durerea resimțite în timpul procedurii. În timpul tratamentului în mai multe etape, se efectuează mai întâi un test laser, care ajută la determinarea modului în care pielea reacționează la laser. După procedură, se recomandă evitarea expunerii la soare și la radiații UV. După tratament, trebuie utilizat un gel special pentru a ajuta la absorbția venelor tratate și la vindecarea zonei tratate.
- Tratament cu cryo-scleroterapie
- a. Descriere: În timpul cryo-scleroterapiei, cu răcire externă pentru a menține zona rece, se injectează o substanță spumoasă specială în secțiunile de vene indicate de medic. Acest material spumos afectează interiorul peretelui venos, rezultând în închiderea venei, eliminând stagnarea sângelui în rețeaua venoasă a piciorului și reducând astfel simptomele. Procedura poate fi folosită ca tratament complet sau ca tratament suplimentar în cadrul altor proceduri cu catetere, pe care medicul vi le poate recomanda în timpul planificării tratamentului. În anumite cazuri, cryo-scleroterapia poate fi o soluție bună și pentru tratamentul venelor păianjen. Despre aceasta, medicul vă va informa în detaliu.
- Prices
Examenele pentru stenoze arteriale
Despre afecțiunile arterelor
Arterele furnizează organelor și țesuturilor sânge proaspăt oxigenat din plămâni. Îngustarea sau blocarea lor poate provoca deteriorarea sau moartea organului sau țesutului alimentat, însoțită de simptome corespunzătoare. De exemplu, îngustarea sau blocarea arterelor de la nivelul gâtului poate afecta circulația sângelui către creier, provocând simptome neurologice secundare: paralizie, tulburări de vorbire, vedere, senzație și pierdere a mișcării. Deteriorarea arterelor de la nivelul membrelor inferioare și scăderea aportului de sânge la mușchi poate limita distanța parcursă, provocând ceea ce se numește „boala vitrinistului”, și poate duce, în cazuri mai grave, la necroză sau gangrenă. Cauza stenozei arteriale este cel mai adesea fumatul, tulburările de metabolism al grăsimilor, inflamația, factori genetici, diabetul sau alte afecțiuni care afectează coagularea sângelui. Cauza originală nu poate fi întotdeauna stabilită cu precizie. Cu toate acestea, evaluând simptomele și examinând pacientul fizic și cu ajutorul unor dispozitive speciale, se poate identifica segmentul arterial afectat și se poate decide modalitatea eficientă de tratament.
Aceasta poate include așa-numita terapie conservatoare: administrarea de medicamente, modificări ale stilului de viață, fizioterapie sau o intervenție care să îmbunătățească imediat circulația sângelui: operație, dilatare/deschidere a arterei cu cateter. Alegerea soluției potrivite se poate decide pe baza rezultatelor investigațiilor. Prima fază, diagnosticul fizic și cu dispozitive în ambulatoriu, Doppler, ultrasunete Doppler color, măsurarea vitezei de flux, oxigenarea țesuturilor, poate necesita investigații de imagistică mai complexe, cum ar fi angiografia cu cateter, CT sau RMN, pentru a lua o decizie corectă. Cu toate acestea, aceste investigații sunt disponibile în sistemul public de sănătate din Ungaria cu finanțare din asigurările de sănătate, la fel ca intervențiile chirurgicale și dilatarea/deschiderea cu cateter, care se realizează aici în această manieră. În această fază, cetățenilor maghiari le putem oferi ajutor în cadrul direcționării pacienților. Pentru cetățenii străini, aceste servicii sunt contra cost. Colegii chirurgi vasculari pot oferi asistență directă în instituțiile medicale adecvate.
O altă categorie de afecțiuni arteriale este reprezentată de deteriorarea peretelui arterial, care duce la dilatare, nu la îngustare. Aceasta este denumită anevrism. Aici, nu scăderea aportului de sânge reprezintă principalul pericol sau problemă, ci ruperea și hemoragia ulterioară. Desigur, în acest caz poate apărea și formarea de cheaguri de sânge și obstrucția arterială datorită modificărilor circulației sanguine. Aceasta poate duce la apariția simptomelor corespunzătoare stenozei arteriale. Evaluarea și tratamentul dilatărilor arteriale pot fi efectuate în conformitate cu secvența de mai sus. În cazul unei suspiciuni de stenoză sau dilatare arterială, sau din cauza preocupărilor legate de astfel de afecțiuni în familie, puteți apela cu încredere la noi. Colegii noștri specialiști fac tot ce le stă în putință pentru a vă proteja sănătatea și a o restabili.
Programări!
- Pentru programare: Vă rugăm să sunați la numărul +36708844827 sau să trimiteți un e-mail la adresa info@veinstream.hu . Address: 6721 Szeged, Tábor utca 6/B.
- Cu colegii noștri puteți comunica în limba engleză sau maghiară, așadar, dacă vorbiți limba română,
vă rugăm să asigurați un traducător sau să luați legătura cu partenera noastră, Tomutea Gyongy Claudia, +40 736379790. - Pentru pacienții din România, oferim asistență în limba română pentru programări, călătorii și interpretare prin partenerul nostru Tomutea Gyongy Claudia.
Puteți suna la numărul de telefon +40 736379790 în zilele lucrătoare, de la 09:00 la 16:00.